Real Estate News

Check out market updates

Συμβουλές διακόσμησης από τη Μαρία Κόκκινου

Οι τάσεις του φετινού καλοκαιριού στη διακόσμηση από τη Μαρία Κοκκίνου.

• Προσθέστε χρώμα. Ένα εύκολο πρώτο βήμα είναι η χρήση μίας βάσης με διαφορετικές αποχρώσεις. Τη βάση αυτή μπορείτε να τη μεταφέρετε σε διάφορα αντικείμενα και υφάσματα με τις υφές της εποχής.
• Τα σίγουρα χρώματα, στα οποία μπορείτε να επενδύετε κάθε καλοκαίρι, είναι όλες οι αποχρώσεις του ωκεανού, από βαθύ μπλε έως γαλάζιο και σμαραγδί (aquamarine). Επίσης, ο συνδυασμός διαφόρων αποχρώσεων πράσινου, το χρώμα της τερακότας, οι τόνοι της ώχρας με οργανικά γήινα στοιχεία αποπνέουν καλοκαιρινή διάθεση.
• Το λευκό παραμένει το κυρίαρχο χρώμα και μπορεί να συνδυαστεί ποικιλοτρόπως δίνοντας κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα. Συνδυάζοντάς το με το χρυσό δημιουργείται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ με το γκρι και όλους τους παστέλ χρωματικούς τόνους, αποτελεί μία ασφαλή επιλογή.
• Επωφεληθείτε από το φυσικό φως. Τοποθετώντας δροσερές λινές κουρτίνες στα ανοίγματα επιτρέπουμε στο φυσικό φώς να μπει απλόχερα στο σπίτι δημιουργώντας έτσι ατμόσφαιρα φρεσκάδας.
• Ο σωστός φωτισμός είναι το παν για να δείχνει ολοκληρωμένο ένα δωμάτιο. Αυτό έχει να κάνει με τη σωστή ένταση του φωτισμού καθώς και τα σημεία από τα οποία πηγάζει και στα οποία επικεντρώνεται. Εκτός από το να φωτίσετε σωστά τον κήπο ή τη βεράντα, αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο ατμοσφαιρικό περιβάλλον προσθέστε φαναράκια και αρωματικά κεριά.
• Έχει αποδειχθεί ότι όταν υπάρχουν φυτά γύρω μας είμαστε πιο ευδιάθετοι. Τα λουλούδια και τα δέντρα θα μπορούσαν να είναι όχι μόνο αναπόσπαστο κομμάτι του κήπου ή της βεράντας αλλά και του εσωτερικού του σπιτιού. Τα φυτά θα πρωταγωνιστήσουν όχι μόνο ως στοιχείο διακόσμησης, αλλά και ως ένας τρόπος για ζεν περιβάλλον.
• Για να δημιουργήσετε μια πιο πρωτότυπη και οργανική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, τοποθετήστε τα δίπλα σε ένα μεγάλο παράθυρο, ώστε να λαμβάνουν το φως του ήλιου και να παραμένουν υγιή. Μπορείτε όμως να τοποθετήσετε μικρά φυτά και σε διάφορα άλλα σημεία.

• Τα φυσικά υλικά, ιδιαίτερα το ξύλο και η πέτρα καθώς και οι ουδέτεροι τόνοι είναι στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα οικολογικό και καλοκαιρινό σκηνικό. Συστήνεται η επιλογή επίπλων από bamboo ή ψάθα.
• Χρησιμοποιήστε υφάσματα με γεωμετρικά σχεδία και μοτίβα. Υπάρχουν εκπληκτικά υφάσματα στην αγορά, ανθεκτικά αλλά και διασκεδαστικά. Απαλές παλέτες εμπνευσμένες από τη φύση, υφάσματα λινά ή βαμβακερά, όπως υφαντά με πινελιές από φυσικά στοιχεία δημιουργούν, μία όαση μέσα στη ζέστη και την υγρασία.
• Χρησιμοποιήστε υφάσματα με ρίγες, τροπικά μοτίβα και έργα τέχνης για να προσδώσετε εξωτική αύρα. Μπορούν να τοποθετηθούν στα μαξιλαράκια του καναπέ και στις πολυθρόνες
• Τα λευκά σεντόνια χαρίζουν διάθεση ανανέωσης στον χώρο. Το λευκό εκπέμπει αίσθηση κομψότητας και απλότητας και το σπίτι μεταμορφώνεται σε έναν καλοκαιρινό προορισμό. Τους καλοκαιρινούς μήνες τη θέση του κουβερλί θα πάρει το λινό και των χνουδωτών χαλιών οι αιώρες.
• Χρησιμοποιήστε μεγάλα εντυπωσιακά αλλά απλά στη φόρμα βάζα και μπολ από γυαλί. Λόγω της διαφάνειάς τους τα γυάλινα αντικείμενα δεν προσθέτουν χρώμα στη συνολική εικόνα και έτσι μπορείτε να τα συνδυάσετε με κάθε διακοσμητικό στυλ.
• Η καλοκαιρινή διάθεση είναι ευέλικτη και μπορούμε να την προσαρμόσουμε στις δικές μας ανάγκες. Κάνοντας διάφορους συνδυασμούς μπορούμε να πετύχουμε πρωτότυπα αποτελέσματα. Προσωπικά θα πρότεινα φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, δίνοντας έμφαση στην οικολογία και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.