Real Estate News

Check out market updates

Παρουσιάστηκαν σε επενδυτές οι μεγαλύτερες αναπτύξεις

Αναμφίβολα πολύ λίγα άτομα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι σχεδόν 6 χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής και τραπεζικής κρίσης, που επέφερε μεγάλο πλήγμα στην κυπριακή οικονομία, ο κλάδος των ακινήτων θα επέστρεφε δριμύτερος, με την προώθηση εντυπωσιακών αναπτυξιακών έργων, τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επενδυτών.

Μεγάλες αναπτύξεις, που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε έχουν εξασφαλίσει άδεια, παρουσιάζονται ενώπιον των 100 και πλέον συνέδρων, που έφθασαν στην Κύπρο, από 25 και πλέον χώρες, για να συμμετάσχουν στο Συνέδριο “Cyprus Citizenship and Residency by Real Estate Investment Summit”, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Οι εν δυνάμει επενδυτές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της Ανάπτυξης Γης, τις σημαντικότερες από τις οποίες σας παρουσιάζουμε πιο κάτω.

One – Pafilia

Ένα από πιο πολυτελή έργα στην Ευρώπη, αλλά και το υψηλότερο οικιστικό κτήριο σε παραλιακό μέτωπο στη Μεσόγειο, φθάνοντας τα 170 μέτρα σε ύψος, πρόκειται να κατασκευάσει η εταιρεία Pafilia, στη Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου,στη Λεμεσό. Η μοναδικότητα στον σχεδιασμό, η απρόσκοπτη θέα τόσο προς τη θάλασσα όσο και προς την πόλη της Λεμεσού έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοραστών και επενδυτών. Το One θα υψώνεται σε 37 ορόφους, ενώ στο ισόγειο του θα λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα και εστιατόριο.

The Icon – Imperio Group

Ο επιβλητικός πύργος «The Icon», έχει βάλει σκοπό να γίνει το κτήριο – διαμάντι, αντλώντας έμπνευση από το πολύτιμο κόσμημα. Θα απογειώνεται στα 125 μέτρα, στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, περιλαμβάνοντας 21 ορόφους, με 54 διαμερίσματα. Φιλοδοξεί, πέρα από το ξεχωριστό σχεδιασμό, που παραπέμπει στις τομές ενός εντυπωσιακού διαμαντιού και τις άνετες κατοικίες, να προσφέρει την εμπειρία της θέας από ψηλά στο ευρύ κοινό. Για το σκοπό αυτό, ο όροφος στη μέση περίπου του πύργου έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να προσφέρει υπηρεσίες για επισκέπτες. Συγκεκριμένα στον δέκατο όροφο προβλέπεται να δημιουργηθεί gourmet εστιατόριο, γυμναστήριο, καθώς και μια εντυπωσιακή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων τύπου infinity, η οποία γίνεται ένα με το τριγύρω περιβάλλον.

Limni Bay – Cyprus Limni Resorts and Golfcourses Plc – Όμιλος Σιακόλα

To Limni Bay θα είναι ένα ολοκληρωμένο θερέτρο γκολφ μικτής χρήσης και υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών , το οποίο θα αναπτυχθεί σε 3.303 δεκάρια, στην περιοχή Λίμνη, του Διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς. Θα αποτελείται από δύο γήπεδα Golf, 18,οπών το καθένα (το Jack Nicklaus Signature Golf Course και το Gary Player Signature Golf Course), μία λέσχη για κάθε γήπεδο, ξενοδοχείο πολυτελείας διεθνούς αλυσίδας και κέντρο ευεξίας, επαύλεις σε αυτόνομα οικόπεδα και άλλες οικιστικές μονάδες υψηλής ποιότητας, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες συναφείς αναπτύξεις και υπηρεσίες. Σύμφωνα με την εταιρεία, το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, καθώς επίσης και στην αύξηση της αξίας των περιουσιών των κατοίκων.

360 Nicosia – Cyfield Group


Με πανοραμική θέα της πρωτεύουσας από κάθε σημείο του κτηρίου, ύψος γύρω στα 115 μέτρα, 34 ορόφους, διαμερίσματα, πολυτελή καταστήματα, γυμναστήριο, πατάρι ευεξίας, σπα και κοινωνικές υπηρεσίες και μια πισίνα στον 10ο όροφο, το κτήριο “360” της CYFIELD φιλοδοξεί να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της Λευκωσίας. Στον τελευταίο όροφο θα υπάρχει εστιατόριο, ενώ λόγω του επαναστατικού σχεδιασμού του, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν το μέγεθος και τις διαμορφώσεις των διαμερισμάτων τους.

Arc Ship Limassol – Cyfield Group


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία ανέγερσης του εντυπωσιακού κτηρίου Arc-ship που ανεγείρει η Cyfield στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, ενός πύργου 17 ορόφων, με 23 διαμερίσματα.

Με καινοτόμο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, εμπνευσμένο από τα κύματα της θάλασσας και πανιά πλοίου, διαθέτει εκπληκτική θέα και κορυφαία πρότυπα ποιότητας κατασκευής. Οι μελλοντικοί κάτοικοι θα μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη ενός boutique hotel, με υπηρεσίες τροφοδοσίας και καθαρισμού, ενώ το κτήριο διαθέτει spa, γυμναστήριο, πισίνα, κήπο, παιδική χαρά, αλλά και άνετο χώρο στάθμευσης που θα βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο.

Cedars Oasis Limassol – Kip Consulting Ltd

Σχεδιασμένο ως κτήριο μικτής χρήσης λιανικού εμπορίου, γραφείων και οικιστικού χώρου υψηλού επιπέδου, το έργο συνδυάζει άψογα την αστική ζωή με τις σύγχρονες υποδομές, εγκαταστάσεις και τεχνολογία. Θα είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο BMS (Building Management System) που θα βοηθήσει στην έγκαιρη και ασφαλή διαχείριση των χώρων. Το κτήριο διαθέτει δικό του ιδιωτικό δρόμο πρόσβασης, ο οποίος εξασφαλίζει ασφαλή πρόσβαση και με τρία υπόγεια επίπεδα στάθμευσης, προσφέροντας την υψηλότερη αναλογία στάθμευσης ανά μονάδα χωρητικότητας.

Limassol del Mar – Όμιλος Leptos


To Limassol Del Mar αποτελεί παραθαλάσσια ανάπτυξη παγκόσμιας κλάσης και θεωρείται έργο ορόσημο για την Κύπρο και την περιοχή ευρύτερα, αφού πρόκειται να αναμορφώσει το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Το θεατρικό master-plan ενσωματώνει ψηλή γλυπτική αρχιτεκτονική, πολυτελείς κατοικίες και ρετιρέ με απρόσκοπτη θέα τη θάλασσα, εγκαταστάσεις και υπηρεσίες πέντε αστέρων καθώς και καταστήματα και εστιατόρια υψηλού επιπέδου. Με βάση το συνολικό πλάνο κατασκευής, η πρώτη φάση – η οποία περιλαμβάνει την παράδοση του πρώτου πύργου 17 ορόφων, του ισογείου όπου βρίσκονται τα καταστήματα, των χώρων στάθμευσης, τον τρίτο όροφο όπου θα στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες και τα διαμερίσματα του πρώτου πύργου – αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019 και η δεύτερη φάση το 2020.

Εden Pensinsula Resort- ATUM Developments Ltd

Η ανάπτυξη βρίσκεται στην περιοχή της Γεροσκήπου, 15 χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου και θα αποτελείται από δύο ολοκληρωμένα μέρη: A) Ένα ξενοδοχείο MARIOTT 168 δωματιών με επένδυση 53 επώνυμων κατοικιών που προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα με 14 επίπεδα. B) Δύο οικιστικοί πύργοι, συνδεδεμένοι με το ξενοδοχείο και οι οποίοι θα περιλαμβάνουν 122 πολυτελή διαμερίσματα.

Ayia Napa Marina – M. M. Makronnisos Marina Ltd

Το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2019 αναμένεται να παραδοθεί στον επενδυτή η μαρίνα της Αγίας Νάπας προκειμένου να υποδεχθεί τα πρώτα σκάφη για ελλιμενισμό. Θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο εκκλησάκι της Αγίας Θέκλας και της χερσονήσου Μακρόνησος στην Αγία Νάπα και θα αποτελεί επίσημο λιμάνι εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η μαρίνα θα έχει χωρητικότητα 400 σκαφών το εξωτερικό της χώρο ενώ άλλα 200 σκάφη θα φιλοξενούνται σε κλειστούς χώρους ελλιμενισμού και θα περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες, ιστιοπλοϊκές εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης, ποικίλα καταστήματα μπουτίκ, εστιατόρια, εμπειρίες αναψυχής και νυχτερινής διασκέδασης.

Νικολέττα Κουρούσιη