Real Estate News

Check out market updates

Καλοκαιρινές προτάσεις από τον Μάριο Μακρή

O διακοσμητής Μάριος Μακρής δίνει τις δικές του προτάσεις διακόσμησης για το φετινό καλοκαίρι.

 • Η διακόσμηση καλό είναι να προσαρμόζεται στις εκάστοτε θερμοκρασίες, αφού το πώς δείχνει το σπίτι μας έχει άμεση επίδραση στη διάθεση κι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα άνεσης που νιώθουμε στον προσωπικό μας χώρο.
 • Τα βαριά χαλιά φυλάγονται και τη θέση τους παίρνουν διακοσμητικά αντικείμενα, χρώματα και υφάσματα που κάνουν την ατμόσφαιρα ανάλαφρη και αέρινη, δημιουργώντας ένα «summer look». To budget μας αλλά και οι τάσεις είναι αυτά που θα καθορίσουν το βαθμό που θα επέμβουμε στο χώρο. Είτε μέσω των βασικών επίπλων ή με μικρότερες πινελιές. Ποιες είναι οι τάσεις για φέτος:
 • «Colori Gelato». Παλέτα χρωμάτων παγωτού μας πρότεινε το Μιλάνο στην τελευταία έκθεση Salone del mobile και τείνει να γίνει μια από τις hot τάσεις του φετινού καλοκαιριού. Παρόλο που το λευκό εξακολουθεί να είναι το διαχρονικά απόλυτο χρώμα του καλοκαιριού αλλά και από τα πιο in του χειμώνα, τολμήστε να βάψετε έναν τοίχο με το χρώμα της αγαπημένης σας γεύσης παγωτού ή να αλλάξετε την ταπετσαρία σε έπιπλα χρησιμοποιώντας υφάσματα με διαφορετικά χρώματα, μοτίβα και σχέδια. Θα δώσουν αέρα ανανέωσης.
 • Τropical and jungle vibes, μια άλλη τάση που μας ήρθε από το Μιλάνο. Επιτυγχάνεται συνδυάζοντας το πράσινο με ξύλο καθώς και με λουλουδάτα υφάσματα και ταπετσαρίες τοίχου. Τα φυτά στο εσωτερικό επίσης συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος αλλά με μέτρο.
 • Το γυαλί σε διάφορα χρώματα είναι ακόμη ένα στοιχείο που θα δώσει ένα χαρούμενο στοιχείο είτε αυτό αφορά μικρά έπιπλα, είτε φωτιστικά, ακόμη και βάζα ή καράφες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.
 • Εξωτερικά, οι χώροι πρέπει να οργανωθούν σωστά και με στυλ έτσι ώστε να μπορούμε να χαιρόμαστε τον καιρό καθώς και την ελευθερία που προσφέρει η ζωή έξω, ειδικά γι’ αυτούς που ζουν στο κέντρο της πόλης.
 • Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα θα ήταν σωστό όπως η επίπλωση των εξωτερικών χώρων ταιριάζει με το ύφος του εσωτερικού, ιδιαίτερα αν η θέση που θα τοποθετηθούν είναι ορατή από μέσα προς τα έξω και αντίστροφα.
 • Ιδανικά χρειαζόμαστε μια τραπεζαρία ή ένα καθιστικό κατάλληλο για εξωτερικό χώρο τα οποία μπορούμε να συνδυάσουμε με γλάστρες μεγάλου μεγέθους. Χρειάζεται όμως προσοχή στην επιλογή των επίπλων ώστε αυτά να έχουν μέγεθος ανάλογο του κήπου ή της βεράντας. Θα πρέπει να αποφύγουμε ογκώδη έπιπλα σε ένα μικρό χώρο γιατί θα τον πνίγουν και θα τον βαραίνουν.
 • Οι προτάσεις που μας έρχονται φέτος για έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι πολλές. Όλες σχεδόν οι εταιρίες έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα υλικά και στα χρώματα. Οι προτάσεις είναι πολύ πιο ανάλαφρες από αυτές που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Το αλουμίνιο σε μπρούντζινο ή χάλκινο τέλειωμα με λιγότερο ύφασμα, ώστε να φαίνεται περισσότερο ο σκελετός, είναι ένα στοιχείο των φετινών τάσεων. Έχουμε επίσης πιο έντονα χρώματα στα υφάσματα.
 • Το ξύλινο έπιπλο, ιδιαίτερα σε teak, καθώς και το λευκό χρώμα σε επιφάνειες και έπιπλα παραμένει διαχρονικό.
 • Τέλος, μια σωστή επιλογή φυτών μπορεί να μετατρέψει τη βεράντα σε ένα απόλυτα καλοκαιρινό χώρο. Γι’ αυτούς που δεν διαθέτουν υπαίθριους χώρους, ένας κάθετος κήπος είναι μια πολύ καλή και έξυπνη λύση. Είναι ιδανικός για βεράντες διαμερισμάτων με τον κήπο να καλύπτει την επιφάνεια του τοίχου από την οροφή μέχρι το πάτωμα. Ο εξωτερικός σας χώρος θα μοιάζει σαν να «άνθισαν οι τοίχοι του».