Real Estate News

Check out market updates

Εξωτερικές υποθέσεις

Διαμορφώστε τους υπαίθριους χώρους του σπιτιού σας με τρόπο που να μπορείτε να τους απολαμβάνετε τους πλείστους μήνες του χρόνου. ‘Ομορφα και λειτουργικά έπιπλα, αξεσουάρ και φυτά θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα ιδανικό περιβάλλον.

Της Ρούλας Δημητρίου

 1. Το πράσινο πνίγει τον εξωτερικό χώρο και σκεπάζει σχεδόν ολόκληρο το αίθριο αφήνοντας ελάχιστα κενά για να διαπερνά το φυσικό φως. Όλη σχεδόν η επιφάνεια του εδάφους καλύφθηκε με χαλίκια που σμίγουν με τα φυτά και τα δέντρα δημιουργώντας ένα όμορφο περιβάλλον. Ένας καναπές και ένα τραπεζάκι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, επενδυμένα με ουδέτερα χρώματα οργανώνουν το καθιστικό δίνοντας στον εξωτερικό χώρο λειτουργικό χαρακτήρα χωρίς να φλυαρούν και να παρενοχλούν με τους όγκους και τα χρώματά τους τη φυσική ομορφιά.
 2. Το κενό κάτω από την ξύλινη κατασκευή αξιοποιήθηκε με μια φούξια κλειστή κούνια που χρωματίζει όσο πρέπει τη μονοχρωμία του πράσινου προσδίδοντας μια παιχνιδιάρικη νότα και ένα αίσθημα χαλάρωσης. Ένα λειτουργικό, κομψό ντιζάιν σε μοντέρνο ύφος που έδεσε με τη ρουστίκ εμφάνιση του ξύλου και των κορμών που αποτελούν τη βάση της κατασκευής δίνοντας έτσι λειτουργικό χαρακτήρα στο κενό που υπήρχε.
 3. Οι βάσεις που φιλοξενούν πουλιά είναι μια έξυπνη ιδέα που μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε εξωτερικό χώρο. Μπορεί να στηθεί οπουδήποτε, λειτουργώντας σαν γλυπτό και προσελκύοντας πουλιά εμπλουτίζοντας έτσι τις εμπειρίες στον χώρο.
 4. Η πυκνή βλάστηση με φυτά και λουλούδια απαιτεί φροντίδα ώστε αυτά να είναι υγιή και να αποδίδουν μια καλαίσθητη εικόνα. Αξίζει όμως τον κόπο αφού δημιουργούν ειδυλλιακά τοπία ειδικά όταν συνδυάζονται με αυτοσχέδια παγκάκια, φωτιστικά φαναράκια και αντικείμενα εξωτερικού χώρου όπως πήλινες γλάστρες και αιώρες. Η μαγεία που θα δημιουργήσει το πράσινο και τα χρωματιστά λουλούδια σε συνδυασμό με χαμηλό φωτισμό θα γεμίσει τον κήπο σας με φρεσκάδα και μαγικές εικόνες.
 5. Ένας σωστά σχεδιασμένος εξωτερικός χώρος με την περιοχή που φιλοξενεί το σαλονάκι ιδιαίτερα φροντισμένη. Ένα ευρύχωρο τετράγωνο δάπεδο, επενδυμένο με ντεκ περιβάλλεται από άνετους καναπέδες που ενσωματώνουν τραπεζάκια για μέγιστη λειτουργικότητα. Στο κέντρο του χώρου μια μεταλλική στρογγυλή κατασκευή εκτελεί χρέη ανοικτής εστίας φωτιάς. Το λιτό καθιστικό αγκαλιάζεται από πυκνή, καταπράσινη βλάστηση δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον άνεσης και ηρεμίας.
 6. Ο καταπράσινος ελαιώνας μετατρέπεται σε φόντο για μια μικρή υπαίθρια τραπεζαρία. Το πάτωμα της βεράντας επενδύθηκε με μπεζ πλακάκι ενώ τα έπιπλα που επιλέγηκαν για να οργανώσουν την τραπεζαρία είναι λευκά με φυσικό ξύλο. Αυτή η ουδέτερη επιλογή στο χρώμα και το φυσικό υλικό βοηθούν ώστε να τονίζεται ακόμα περισσότερο η ομορφιά του φυσικού τοπίου.
 7. Συμπληρώστε τη διακόσμηση του εξωτερικού σας χώρου με κομψά διακοσμητικά αντικείμενα όπως μικρές φωτεινές πηγές, κανάτες με φρέσκα λουλούδια ή μεγάλα και μικρά γυάλινα βάζα με κεριά. Στη φωτογραφία μας τα γυάλινα βάζα είναι η καινούρια μορφή που πήραν οι παλιές λάμπες. Μεταφέρονται παντού εντός και εκτός σπιτιού και γίνονται υπέροχα διακοσμητικά και λειτουργικά αντικείμενα.
 8. Μια μεγάλη ποικιλία εποχιακών λουλουδιών χρωματίζουν το περιβάλλον ζωντανεύοντας ένα κατά τα άλλα ουδέτερο χώρο. Η πολυχρωμία τους προσθέτει μια ενδιαφέρουσα πινελιά. Κι επειδή, ως γνωστόν, τα εποχιακά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, μπορείτε απλά να περιορίσετε την έκτασή τους ώστε να είστε σε θέση να τα περιποιείστε χωρίς πολύ κόπο.
 9. Η πυκνή και καταπράσινη βλάστηση μοιάζει να ανοίγει για να κάνει χώρο να περάσει το μονοπάτι, φτιαγμένο με ξύλα και χαλίκια. Χαμηλές στήλες φωτός τοποθετήθηκαν στη μια πλευρά μοιάζοντας με πυγολαμπίδες, ενώ οι αυτοσχέδιες βάσεις για κεριά από κολοκύθες που παραπέμπουν στη γιορτή του χάλοουιν προσθέτουν μία ξεχωριστή πινελιά.
 10. Ο άνετος χώρος που περιβάλλεται από ψηλή και χαμηλή βλάστηση χωρίστηκε σε περιοχές και οργανώθηκε τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά σωστά. Στο βάθος, μια τραπεζαρία σε λευκό και μαύρο εξυπηρετεί τον καθιστικό χώρο του φαγητού και οριοθετείται με το ξύλινο ντεκ στο δάπεδο, το λευκό τοίχο που κτίστηκε παράλληλα της και τη μεγάλη ορθογώνια λευκή γλάστρα. Παράλληλα, μια ψηλή δεξαμενή με νούφαρα σε μαύρο χρώμα όπως και ο χαμηλός τοίχος που κτίστηκε κάθετά της σπάνε με γεωμετρικά σχήματα και ουδέτερους χρωματισμούς το πράσινο της αυλής.
 11. Όταν τα τετραγωνικά του εξωτερικού χώρου το επιτρέπουν, όμορφες, τολμηρές ιδέες μπορούν να τον μετατρέψουν σε απόλαυση. Στην προκειμένη περίπτωση, το αίθριο φιλοξενεί μια μεγάλη τέντα με σαλονάκι. Έξω από την τέντα σκαμπό κατασκευασμένα από επενδυμένους κύβους σανού, μια μεταλλική εστία φωτιάς οργανώνουν ακόμα ένα καθιστικό χώρο. Την εικόνα, ολοκληρώνουν τα φαναράκια και οι γλόμποι που στερεώθηκαν στην περίμετρο του ανοίγματος της τέντας και στο ποδήλατο που εκτελεί χρέη φωτιστικού.
 12. Κρεμάστε από τα δέντρα του εξωτερικού σας χώρου χάρτινα φαναράκια που λειτουργούν με ηλιακούς συσσωρευτές. Επιλέξτε το σχήμα, το χρώμα και το μέγεθος που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας εξωτερικό χώρο και δώστε λειτουργικότητα και χαλαρή ατμόσφαιρα στο κενό ανάμεσα στο έδαφος και τα δέντρα.
 13. Μια όαση με χρωματιστά λουλούδια ανάμεσα στα μονοπάτια του εξωτερικού σας χώρου θα γεμίσει το αίθριο με φρεσκάδα και χρώμα. Η μυρωδιά τους θα συμπληρώσει τις αισθήσεις. Μην τσιγκουνευτείτε, αν ο εξωτερικός σας χώρος είναι μεγάλος, οργανώστε πολλές τέτοιες περιοχές και ζωντανέψτε με αυτόν τον εύκολο τρόπο, τον χώρο που θα σας προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση τις μέρες και τις νύκτες του καλοκαιριού.
 14. Αυτή είναι μια έξυπνη ιδέα για να διακοσμήσετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας. Με ένα ξερό μεγάλο κλαδί ή μια κατασκευή που θα μοιάζει με κλαδί δώστε στον τοίχο τη μορφή μικρού δέντρου. Στη συνέχεια στερεώστε στον τοίχο, ώστε να φαίνονται πως βρίσκονται στα κλαδιά, μικρές γλαστρούλες με λουλούδια ή φυτά όπως βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο και δημιουργήστε το δικό σας παρτέρι με μυρωδικά βότανα.
 15. Η απόλυτη τάση αυτή τη χρονιά. Φυσικά υλικά και ουδέτεροι χρωματισμοί που παραπέμπουν σε πολυτελή θέρετρα. Το σκανδιναβικό ύφος, η άνεση στα έπιπλα, τα χαλιά στο πάτωμα και οι κορμοί – τραπεζάκια, σε συνδυασμό με τον πέτρινο τοίχο και το πράσινο περιβάλλον, προσδίδουν πολυτέλεια και στυλ στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας.
 16. Ο εξωτερικός χώρος χωρίστηκε έξυπνα με φυσικά υλικά. Το πάτωμα μπροστά από τις τζαμόπορτες επενδύθηκε με ξύλινο δάπεδο σε φθαρμένη υφή, το οποίο συνδυάζεται με τα χαλίκια στο παρτέρι και τα ξύλινα κιβώτια, στην ίδια υφή, τα οποία μετατράπηκαν σε ανθώνες. Τα ψηλά δέντρα περιμετρικά του deck ολοκληρώνουν τη φυσική εικόνα του χώρου και σκιάζουν την υπαίθρια τραπεζαρία.
 17. Τα κεριά, οι λάμπες δαπέδου και οι ακατέργαστοι κορμοί είναι αντικείμενα που ταιριάζουν απόλυτα με τον έξω χώρο κάθε σπιτιού. Στη φωτογραφία τα φαναράκια με κεριά και ο ξύλινος κορμός που εκτελεί χρέη bench δημιούργησαν μια όμορφή και χαλαρή γωνιά για να απολαύσει κάποιος το υπέροχο υδάτινο τοπίο που απλώνεται μπροστά της.
 18. Ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση τοποθετήθηκαν χρωματιστές ηλιακές πηγές φωτός που προθέτουν χρώμα. Η επιλογή των διαφορετικών χρωμάτων και σχημάτων είναι πολύ έξυπνη γιατί εκτός από το φως, τα μικρά αυτά αντικείμενα δίνουν την εντύπωση ότι είναι πουλιά που κάθισαν στον κήπο να ξεκουραστούν.
 19. Η μικρή λίμνη που κατασκευάστηκε στο κέντρο του μεγάλου αίθριου, πρόσθεσε ζωή και φρεσκάδα. Οι πέτρες που περιβάλλουν την υδάτινη κατασκευή προσθέτουν ακόμα ένα φυσικό στοιχείο στο περιβάλλον. Η εικόνα ενισχύεται με τα υδρόβια φυτά και τη βλάστηση που τοποθετήθηκε στην προέκταση της λιμνούλας σμίγοντας με τους θάμνους που οριοθετούν το αίθριο.