Compare Properties

Compare
You can only compare 4 properties, any new property added will replace the first one from the comparison.

Αδιάφορος διάδρομος στο σπίτι σας;

8 διακοσμητικές ιδέες που θα τον μεταμορφώσουν!

Ο διάδρομος που ενώνει τις εισόδους των δωματίων ήταν και θα είναι πάντα ένας χώρος του σπιτιού ιδιαίτερα σημαντικός ακόμη κι όταν όλοι τον θεωρούν ασήμαντο, μάλλον γιατί θεωρείται ένας δύσκολος χώρος για να διακοσμηθεί σωστά. Εμείς ετοιμάσαμε 8 υπέροχες και μοναδικές ιδέες για να γίνει ο διάδρομος του σπιτιού σας ένα μακρόστενο. . . διαμάντι.

Τα περισσότερα παλιά διαμερίσματα έχουνε μακρόστενους διαδρόμους που μια ανακαίνιση αυτή τη στιγμή φαντάζει όνειρο μακρινό για τους περισσότερους από εμάς. Για ό,τι όμως δεν μπορούμε να το αλλάξουμε ολοκληρωτικά επενδύοντας πολλά χρήματα απλώς το αλλάζουμε σημειακά δίνοντάς του μια φρέσκια και ανανεωμένη εικόνα!

Βάψτε το διάδρομο δημιουργώντας φαρδιές οριζόντιες ρίγες με 2 γήινες αποχρώσεις του μπεζ με τονική διαφορά μεταξύ τους. Ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε σωστά και χωρίς απώλειες τις ρίγες είναι να τραβήξετε μια μεγάλη ευθεία με τη βοήθεια μιας μπλε χαρτοταινίας. Η χαρτοταινία αυτή μπορεί να κολλήσει και να ξεκολλήσει πανεύκολα χωρίς να τραβήξει το χρώμα από τον τοίχο. Με τις οριζόντιες αυτές ρίγες ο διάδρομος αμέσως θα φωτίσει και θα πάρει άλλες διαστάσεις βάθους και μήκους.

Μεταμορφώστε το διάδρομο του σπιτιού σε μία βιβλιοθήκη επικών διαστάσεων και κερδίστε περισσότερο χώρο από το υπόλοιπο του σπιτιού σας. Τοποθετήστε ράφια (που θα βρείτε σε μεγάλα πολυκαταστήματα με είδη οικιακού εξοπλισμού) κατά μήκος του διαδρόμου επιλέγοντας την απόχρωσή τους σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποχρώσεις του σπιτιού.

Βάψτε τον τοίχο του διαδρόμου σε μία σκούρα απόχρωση του μπλε της θάλασσας και τοποθετήστε κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα φροντίζοντας πάντα το λευκό να υπάρχει μέσα σε αυτά. Γεμίστε τα κάδρα με φωτογραφίες ή λεκτικά που σας εκφράζουν και βάλτε τα σε διαφορετικά ύψη δημιουργώντας έτσι μία έκθεση φωτογραφίας στο σπίτι σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια έκθεση φωτογραφίας στο διάδρομό σε γραμμική οριζόντια διάταξη έτσι ώστε οι φωτογραφίες να αποτελούν, σύμφωνα με τη θεματολογία που θα επιλέξετε για το εσωτερικό τους, μια λογική συνέχεια. Για παράδειγμα η εξιστόρηση μιας προσωπικής εμπειρίας θα μπορούσε να είναι μια εκπληκτική ιδέα. Προσπαθήστε μέσα από τις εικόνες να δείξετε τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής σας. Χρησιμοποιήστε κάδρα με την ίδια διάσταση και απόχρωση για να μην αποσπά την προσοχή του κοινού η διαφορετικότητα του κάθε κάδρου.

Συνήθως ο διάδρομος ενός σπιτιού είναι σημαντικά πιο σκοτεινός απ’ ότι οι υπόλοιποι χώροι με αποτέλεσμα να βάφεται σε αδιάφορες ανοιχτές αποχρώσεις. Ανατρέψτε τα δεδομένα βάφοντας το ταβάνι του διαδρόμου μαύρο, κρατώντας παράλληλα λευκές τις υπόλοιπες επιφάνειες και τοποθετήστε σποτ φωτισμό σε γραμμική διάταξη κατά μήκος του ταβανιού. Ενισχύστε την ασπρόμαυρη διακόσμηση του διαδρόμου με ένα μακρόστενο ριγέ οριζόντιας πλέξης χαλί διάδρομο. Τέλος, βιδώστε ένα ξύλινο πηχάκι (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ξυλείας) σε λευκό χρώμα κατά μήκος του διαδρόμου και τοποθετήστε σε αυτό κάδρα σε αποχρώσεις του φυσικού ξύλου με πολύχρωμη ζωγραφική θεματολογία.

Μια ταπετσαρία εμπνευσμένη από την pop art στο τέλος του διαδρόμου με έντονα χρώματα ή σχέδιο μπορεί να μαγνητίσει τα βλέμματα και να σβήσει από τη γραμμή του ορίζοντα οτιδήποτε άλλο. Η ταπετσαρία έχει τα εξής προτερήματα: μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί, δεν κοστίζει ακριβά, μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως δε χρειάζεται να βάλετε στο διάδρομο του σπιτιού σας τίποτε άλλο.

Το φως είναι κινητήριος δύναμη για πολλά πάνω στη γη και επί τούτου δεν χωρά ανάλυση αυτή τη στιγμή. Εσείς, για την ώρα, προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του φωτός και χρησιμοποιήστε την υπέρ σας στο διάδρομο του σπιτιού σας. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε φωτιστικά με διάτρητο μοντέρνο ή κλασσικό σχεδιασμό. Οι φωτιστικές αντιθέσεις που θα δημιουργούνται στους περιβάλλοντες τοίχους θα είναι ιδιαίτερα απολαυστικές τόσο που δε χρειάζεται να βάλετε κανένα άλλο διακοσμητικό στοιχείο στο διάδρομο. Αν θέλετε μονάχα αλλάξτε τον κλασικό διακόπτη με ένα ρυθμιστή-ντίμερ έτσι ώστε να διαχειρίζεστε την ένταση του φωτός ανάλογα με τις ανάγκες και τις διαθέσεις που έχετε.

Τέλος, στην περίπτωση που ο διάδρομος δεν είναι μακρόστενος και υπάρχουν «κυκλοφοριακές διακλαδώσεις» τότε αγοράστε έναν περίτεχνο καθρέφτη και κάντε τον το επίκεντρο του χώρου αλλάζοντας τον αλλά και μεγαλώνοντάς τον με μόνο ένα στοιχείο. Οι καθρέφτες πάντα μεγαλώνουν το χώρο και παράλληλα τον φωτίζουν. Χρησιμοποιήστε παράλληλα, μέσα στον ίδιο χώρο, ένα μακρόστενο έπιπλο στην ίδια κατηγορία χρωμάτων με αυτή του καθρέφτη για να ενισχύσετε τη διακόσμηση του χώρου.

spirossoulis.com